Google+

Viteza si vuiet de motoare, pe traseul de la Schinoasa. Zeci de sportivi moldoveni s-au pregatit de startul sezonului de motocross: "E dificil, lunecos” - VIDEO

Viteza si vuiet de motoare, pe traseul de la Schinoasa. Zeci de sportivi moldoveni s-au pregatit de startul sezonului de motocross: "E dificil, lunecos” - VIDEO
Embed:

Viteza si vuiet de motoare, pe traseul de la Schinoasa. Zeci de sportivi moldoveni s-au pregatit, astazi, de startul sezonului de motocross. Cred ca au sanse bune la victorie, la etapa de maine.

 

Sportivii au testat, astazi, traseul, dar nu a fost o misiune usoara. Numeroasele denivelari si curbele periculoase i-au pus la grea incercare pe piloti. Fiecare cursa a durat, in fucntie de categoria de varsta, de la 15 pana la 30 de minute, pe un traseu de 1 kilometru  si 200 de metri. Fiind in calificari, unii nu au riscat mult, iar altii au apasat acceleratia la maxim. 

 

Stefan JELESCU, SPORTIV: "De 30 de ani pe traseul asta, dar azi l-au pregatit bine. Nu avem ploaie. Era mai bine un pic de glod decat un pic de praf. E dificil, lunecos.” 

 

 Ilia DIMITRIU, SPORTIV: "Este unul dintre cele mai dificile trasee pe care am concurat. E de pe timpurile URSS si era considerat cel mai bun, pe acele vremuri. Asa e.” 

 

 Printre cei circa 50 de sportivi moldoveni, este doar o fata. Olesea Sacalus practica motocross de 4 ani. 

 

Olesea SACALUS, SPORTIVA: "Traseul e perfect pregatit, dar e praf, e foarte cald, e foarte greu sa parcurgi drumul. Stiu ca au turnat multa apa, circa 12 tone, dar in zadar. Solul este uscat, de parca nici nu a fost udat.” 

 

 In procesul de pregatire pentru turnee, sportivii cheltuie mult timp, multi nervi si bani. 

 

Stefan JELESCU, SPORTIV: "Daca roata respectiva, cauciucul nu este bun pentru traseu, l-am pus nou. 600 de euro costa asa o roata.” 

 

 Olesea SACALUS, SPORTIVA: "Trebuie sa il repari destul de des. Sunt piese elementare, precum filtrul, pistonul, furcile, lantul, de care trebuie sa ai grija mereu.” 

 

 Victor GOLOVICICHIN, PRESEDINTE FEDERATIA DE MOTOCROSS DIN MOLDOVA: “Oamenii sunt gata sa plateasca pentru a veni dupa bucata lor de adrenalina, sa isi incerce fortele, la limita posibilitatilor lor. ” 

 

 Dupa cativa ani in acest sport, pilotii spun nu mai pot trai fara motocicleta. 

 

Ilia DIMITRIU, SPORTIV: "E cel mai impresionant sport. Se poate de spus ca e si cel mai greu sport. Organismul lucreaza la maxim. Eu pot sa slabesc 2-3 kilograme, la un antrenament. ” 

 

La prima etapa a Campionatului Moldovei de motocross, numit si Campionatul Europei Centrale, vor participa peste 70 de sportivi, printre ei si oaspeti din Polonia, Ucraina, Romania si alte tari. Competitia va avea loc maine, pe traseul de la Schinoasa, si va incepe la ora 10 si 30 de minute. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Sport

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn