Google+

Pamantul va fi bombardat cu particule de materie intunecata. Care vor fi efectele

Planeta noastra se va intersecta cu emisii uriase de materie intunecata, care ar putea fi pentru prima data detectata de cercetatori.

Particulele de materie întunecată provin dintr-un roi de stele, numit S1. Acesta este de fapt o rămăşiţă a unei galaxii pitice, care a fost înghiţită de galaxia noastră cu miliarde de ani în urmă.

 

Roiul S1 conţine acum aproximativ 30.000 de stele şi a fost identificat de satelitul Gaia de la ESA, într-un studiu coordonat de cercetătorii de la Universitatea din Zaragoza. În total, cercetătorii au identificat în galaxia noastră 30 de roiuri de stele similare cu S1.

 

În acest moment, S1 se deplasează cu o viteză de aproape 500 de kilometri pe secundă spre sistemul nostru solar, iar acest lucru va produce anumite efecte, spun cercetătorii.

 

Această aglomerare de stele aduce cu sine şi o cantitate uriaşă de materie întunecată- un tip diferit de materie, imposibil de observat în prezent, pentru că nu interacţioneză cu materia obişnuită.

 

Particulele din această materie exotică vor ajunge astfel suficient de aproape de noi ca să poată fi detectate ulterior de aparate speciale, care vor fi mult mai avansate.

 

Cercetătorii sunt încântaţi de această perspectivă, mai ales că vor avea ocazia să detecteze pentru prima dată axioni, particule de materie întunecată de 500 de milioane de ori mai uşori ca un electron, a căror existenţă este atestată deocamdată numai teoretic.

 

Experţii cred că sub acţiunea unui câmp magnetic puternic, axionii se pot transforma în fotoni, adică în particule de lumină, pe care le vom putea vedea.


Sursa: yoda.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Stiinta

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn