Campania "Ucigasi Pe Treceri de Pietoni" a determinat politia sa faca razii prin capitala. Inspectorii au fost aseara cu ochii pe soferii care nu acorda prioritate pietonilor. Unii dintre ei s-au obisnuit insa intr-atat sa-i ignore, incat chiar si avandu-i alaturi pe agentii de patrulare soferii nu apasau pe frana pentru a ceda trecerea pietonilor. Cei care au incalcat, au fost trasi pe dreapta. Amenzile de 200 de lei sunt insa prea mici, cred oamenii legii.

Publicat:12.08.2016, 16:41


Timp de jumatate de ora, cat politia s-a aflat in preajma acestei treceri de pietoni, unii soferi s-au disciplinat si au asteptat ca pietonii sa traverseze strada linistiti. Un sofer din 2 insa nici nu au bagat in seama politistii, trecand nestingheriti si prin fata si prin spatele oamenilor chiar daca acestia se aflau la mijloc de zebra, asa ca au fost trasi pe dreapta. Soferii recunosc ca nu franeaza de fiecare data cand un pieton calca pe zebra, insa gasesc tot felul de explicatii pentru a se scuza in fata politistilor.


Un sofer insa ne-a rugat sa-l credem pe cuvant ca nu va mai face asa ceva niciodata.


Conducatorii auto recunosc si faptul ca la noi in tara exista o problema la acest capitol, iar solutiile pe care acestia le au pentru asta, sunt diferite.


Potrivit agentilor de patrulare, neacordarea prioritatii pietonilor este una dintre cele mai frecvente incalcari ale soferilor moldoveni. Ei cred ca bazele disciplinei la volan trebuie sa fie puse inca din scoala auto, astfel ca sa devina o obisnuinta ca in momentul in care pietonul doar a calcat pe zebra, soferul sa apese pe frana.

Mai mult politistii cred  ca amenzile pentru aceasta incalcare sunt prea blande.


Acum o saptamana PROTV a lansat campania UCIGASI PE TRECERI DE PIETONI prin care cere modificarea legislatiei, astfel incat neacordarea prioritatii pietonilor aflati pe treceri sa fie catalogata ca infractiune grava soldata cu suspendarea permisului de conducere pentru cel putin 90 de  zile si puncte de penalizare. Vrem ca in felul acesta trecerile de pietoni sa devina un loc sigur pentru cei care pasesc pe ele.