Doi bărbați de 27 și 30 de ani din raioanele Orhei și Fălești au fost condamnați la 15 și 16 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală a două adolescente dintr-un Centru de plasament temporar a copiilor în situație de risc din Chișinău.

Publicat:04.07.2024, 11:15

Potrivit PCCOCS, cei patru au făcut cunoștință cu adolescentele de 15 și 16 ani la Chișinău.

Inițial, bărbatul mai în vârstă a făcut cunosștință cu fata de 15 ani despre care știa că prestează servicii sexuale, din anunțurile pe care le plasa pe internet, după ce părăsise Centrul de plasament în care a fost pusă după ce fugea de acasă și se certa cu părinții.

Peste câteva luni adolescenta i-a făcut cunoștință cu cealaltă fată de 16 ani care era orfană de mamă, iar tatăl ei este decăzut din drepturi părintești.

Bărbatul de 27 de ani susținea că formează un cuplu cu aceasta, deși știa că adolescenta presta servicii sexuale clienților contra plată. 

„Ambele au avut încercări de a-și pune capăt zilelor, încă în perioada plasării lor temporare în Centrul de plasament”, precizează PCCOCS.

Astfel, cei doi închiriau apartamente, unde adolescentele locuiau și prestau servicii sexuale, contra 500-1000 lei per client, iar banii ajungeau la învinuiți.

Când fetele refuzau să continue activitatea, cei doi insistau și spuneau că este nevoie de bani pentru a achita datoriile acumulate.

La un moment dat, victima cu vârsta de 16 ani i-a scris fratelui care se afla în Portugalia. Acesta a înregistrat apelul și a sesizat autoritățile, care i-au reținut pe cei doi.

„După ce a luat cunoștință cu probele procurorilor PCCOCS, inculpatul cu vârsta de 30 ani s-a căsătorit cu victima pe care o exploatase la vârsta de 15 ani”, scrie instituția.

Ambii bărbați au fost reținuți în 2018 și plasați în arest preventiv.

Unul dintre ei a mai fost condamnat anterior pentru huliganism, iar acum este vizat și într-un dosar pentru escrocherie. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.