19 persoane au ajuns la spital, după ce au mâncat la un restaurant din capitală. Medicii suspectează că au facut toxiinfectie alimentară din cauza alimentelor infestate cu Salmonella. Responsabilii de la ANSP anunță că a fost deschisă o anchetă, fiind preluate mai multe probe, iar o concluzie finală va fi  anunțată în urma analizelor specialiștilor.  

Publicat:26.04.2024, 20:18

Potrivit responsabililor de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică până în prezent au solicitat asistență 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8 și 48 de ani. Dintre acestea, opt încă mai sunt internate în spitalele din capitală, celelalte primesc tratament acasă. La internare, persoanele aveau febră, frisoare, dureri abdominale, grețuri dar și vomă. Simptome pe care le-a avut și Ana, una dintre persoanele intoxicate, care a oferit un comentariu pentru NewsMaker.  

Ana MAZÎL, VICTIMĂ: „Am mâncat un fel de mâcare din cartofi și la desert am comandat „Cușma lui Guguță” asociez intoxicația cu el. Am simțit un disconfort în stomac, apoi a început să crească temperatura corpului.”

Responsabilii de la spitalul Toma Ciorbă ne-au spus că în instituția lor sunt internate 4 persoane iar starea acestora este favorabilă. 
În cadrul investigațiilor de laborator ale probelor biologice de la persoanele bolnave și ale angajaților restaurantului, specialiștii de la ANSA au identificat prezența bacteriei Salmonella. Am încercat să obținem o reație de la reprezentanții localului unde s-ar fi produs acest caz de intoxicație, însă aceștia nu au vrut să comenteze. Salmonella traieste in mod obisnuit in intestinele animalelor si ajunge sa contamineze diversele alimente sau apa, devenind in acest fel patogena pentru om.
Cea mai frecventa cauza a salmonelozei este reprezentata de consumul diverselor alimente contaminate, fie crude, fie incorect preparate termic, cum ar fi carneam, ouăle, sau produsele din ouă.