65 de elevi și un angajat al liceului „Aristotel” din capitală au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat. Despre asta a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. 

Publicat:19.09.2024, 10:51

Potrivit Ministerului Sănătății, copii sunt elevi din clasa a X-a până în a XII-a. Primele simptome ale bolii au apărut marți, în jurul orei 15:00, elevii care se simțeau rău au mers acasă alături de părinți. Copiii au simțit slăbiciune generală, dureri în abdomen, febră, vomă și diaree.

În prezent, 20 de elevi și angajatul instituției sunt internați în stare satisfăcătoare, pentru tratament specializat. Unul dintre elevi se află în reanimare în stare gravă, dar stabilă. 14 copii și angajatul sunt la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă”, iar alți șase copii la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv un copil în secția de reanimare. 

La Liceul Teoretic Republican „Aristotel” învață 362 de elevi, repartizați în XII clase liceale, iar în cămin locuiesc 132 de elevi.

„Cazul este în atenția Ministerului Sănătății. Ancheta epidemiologică inițiată este în derulare”, precizează ministerul Sănătății.

Citeste si : Un nou caz de febra Dengue, înregistrat în Republica Moldova: Cum ne protejăm de înțepăturile țânțarilor tigri

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.