Și-au dorit să descopere secretele unui panettone veritabil, pentru ca de Paște acest deliciu să nu lipsească de pe masa de sărbătoare. Așa că au mers la un curs ținut de un moldovean stabilit în Italia și au învățat să prepare panettone cu maia. Experiența a fost unică, spun participanții, iar gustul acestui produs de-a dreptul memorabil.

Publicat:27.04.2024, 19:43

Ludmila GHERMAN, PATISER:  „Am luat o bucată și am zis Doamne ce bunătate.”

Gheorghe ȚUȘCO, PATISER:  „Panettone, lucrul cu aluatul este interesant. Parcă se topea în gură.”

Elena NICULIȚĂ, ANTREPRENOR:  „Am dorit să avem un produs nou și este unul deosebit, capricios, am vrut să aflăm toate secretele.”

Sunt doar câteva dintre impresiile unor persoane care au participat la un curs de pregătirea a cozonacului italian, numit,  panettone. Atelierul este organizat de Alexandru Răduceai, un moldovean stabilit în Italia, dar care în ajun de sărbători revine în Moldova la pasiunea sa, de a coace pâine, cozonaci și mai ales Panettone cu maia.

Alexandru RĂDUCEAI, MOLDOVEAN STABILIT ÎN ITALIA:  „E un curs pentru începători, chiar dacă pot spune că le-am spus tot ce știu. Unii îmi ziceau nu spune chiar toate secretele. La fiecare în parte iese diferit, eu transmit ce cunosc, deja fiecare în parte înțelege în modul său.”

Cursurile au început în luna martie și au ademenit oameni din diferite domenii, medicină, educație, antreprenoriat, horeca sau gospodine care și-au dorit să coacă de Paște un panettone veritabil.

Viorica CAZAC, PROFESOARĂ:  „Motivul a fost curiozitatea. Văzusem mai multe imagini cu produsele lui Alexandru, se vedea o textură fină, eram sigură că pe cât de frumoase sunt pe atât și de gustoase.”

Ludmila Gherman a venit tocmai de la Fălești. Femeia face torturi la comandă, iar mai nou are comenzi și pentru noul produs care spune că îi iese bine.

Ludmila GHERMAN, PATISER:  „Când am venit la curs i-am zis lui Alexandru ca vreau să învăț pentru mine, el a stat și a zâmbit nu a zis nimic. Am venit acasă cu maiaua tremuram cu ea și am început să  fac panettone, am postat pe internet , am avut cereri și am zis nu, nu trebuie sa mă opresc aici.”

Iar Elena Niculiță, care are o brutărie la Peresecina, a mers la cursurile lui Alexandru alături de colegul pentru ca de sărbătorile pascale să le ofere clienților un produs mai diferit.

Gheorghe ȚUȘCO, PATISER:  „Gustul e foarte fin, sunt o persoană care apreciazul gustul curat, cand l-am încercat fără fructe confiate sau ciocolată am simțit plăcere, un gust curat, aromat, de parcă se topea în gură.”

Elena NICULIȚĂ, ANTREPRENOR:  „Am dorit să avem un produs nou și este unul deosebit, capricios, am vrut să aflăm toate secretele. Noi am dat start comenzilor.”

Alexandru recunoaște că nu i-a fost ușor sa facă aceste ateliere însă de mare folos i-a fost motivația pe care a primit-o de la elevii săi care voiau sa afle secretul unui panettone de calitate.

Alexandru RĂDUCEAI, MOLDOVEAN STABILIT ÎN ITALIA:  „Primul curs, dar nu doar primul și următoarele, eram gata la 23 cu tot, cu gândul că ma trezesc la șase, am adormit la trei din cauza gândurilor. Cum să fac să fie tot bine. Și a mers perfect.”

Astfel, reacția cursanților i-a cam dat planurile peste cap, iar asta pentru că a decis să se mai rețină în Moldova.

Alexandru RĂDUCEAI, MOLDOVEAN STABILIT ÎN ITALIA:  „A fost o chestie de pasiune, nu cu scopul de a face venit, salariu. Chiar și acum am cumpărat utilaj. Anul 2024 îl iau ca probă, dacă merge bine voi decide.”

Alexandru are un vis, să coacă pâine, cozonaci și panettone într-o brutărie la Chișinău.

Alexandru RĂDUCEAI, MOLDOVEAN STABILIT ÎN ITALIA:  „Mai sunt persoane care coc, dar probabil la nivel mic eu sunt îndrăgit.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.