A început audierea martorilor în dosarul pe numele lui Gheorghe Cotorobai, suspectat că a ucis în aprilie tânăra de la Orhei, însărcinată în șase luni. Acesta le-a spus astăzi jurnaliștilor că nu este vinovat. Iar avocatul lui insistă că în imaginile făcute publice de poliție nu este Ana-Maria. Procurorul susține însă că sunt suficiente probe care să-i demonstreze vinovăția.

Ultimul update: 06.09.2024, 18:49 Publicat:06.09.2024, 18:40

Gheorghe Cotorobai a fost escortat de mai mulți polițiști în fața judecătorilor de la Orhei. Acesta a făcut primele declarații de când a fost reținut.

Astăzi judecătorul a dispus ca ședințele să fie închise, așa cum a solicitat procurorul de caz. În cadrul ședinței au fost audiați patru martori.

Alexei EȘANU, PROCURORUL DE CAZ: ”Martorii acuzării au fost audiați, alte detalii nu vă pot oferi deoarece este ședință închisă. Sunt mai mulți martori care urmează să fie audiați ulterior. Sunt martori care au comunicat despre relațiile în care s-au aflat cu Ana-Maria Guja.”

Martorii audiați astăzi au refuzat să discute cu jurnaliștii. Acest bărbat ne-a spus că nu știe nimic din cele întâmplate.

”Nu am văzut nimic. Pe data de 13 era ziua soției și am luat un buchet de flori, pe 12 a fost și cineva m-a văzut.”    

La ședința trecută în calitate de martor a fost audiat iubitul tinerei decedate, dar și mama acesteia. Avocatul lui Gheorghe Cotorobai susține că probele prezentate de acuzatori sunt false și insistă că acesta nu a văzut-o niciodată pe Ana-Maria.

Vladislav TELEBA, AVOCATUL LUI GHEORGHE COTOROBAI: ”-În ziua dispariției, unde se afla clientul dumneavoastră?
-În Orhei. Am declarat și anterior, dumnealui într-adevăr a luat o persoană care era mai corpolentă decât Ana-Maria și era mai în vârstă, de aproximativ 30 de ani. 
-Ana-Maria a fost acasă la Cotorobai?
-Nu.
-Dar imaginile în care se vede că iese o femeie din casă?
-Este domnișoara care a luat-o din Orhei Cotorobai, dar nu este Ana-Maria.
-Ea va fi audiată?
-Cum să fie audiată dacă noi nu o cunoaștem?
-Dar Cotorobai o cunoaște? 
-Pentru că nu o cunoaște.”

Potrivit procurorilor, în luna aprilie, Gheorghe Cotorobai a răpit-o prin înșelăciune pe tânăra de 19 ani, care aștepta transportul într-o stație din Orhei. A plasat-o în portbagajul mașinii, apoi a dus-o la el acasă, la Telenești, unde ar fi violat-o. A doua zi, învinuitul ar fi dus-o pe tânără într-o pădure, unde ar fi ucis-o în bătaie. Ana-Maria a fost găsită după o săptămână de căutări. Expertiza judiciară a arătat că suspectul nu avea probleme psihice. Procurorii au cerut 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai. Dosarul a fost trimis în judecată la începutul lunii august.