Trei bărbați, un tată, fiu și nepot, din Nisporeni au fost reținuți după ce ar fi impus o femeie cu dizabilități să cerşească. Timp de 16 ani aceasta ar fi fost transportată în mai multe țări din Europa, dar și în Rusia, unde cerșea în stradă. Suspecții obțineau zilnic până la 500 de euro de la victimă.

Publicat:25.04.2024, 19:00

Potrivit procurorilor de la Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, victima de 43 de ani era din Nisporeni, la fel ca cei trei suspecți. Inițial bărbatul de 63 de ani ar fi impus femeia să cerșească, profitând de starea financiară precară acesteia. Ea fiind și mama a doi copii. Ulterior, schema a fost preluată de feciorul acestuia de 42 de ani, iar apoi de un nepot, de 21 de ani. Cazul a fost deconspirat prin implicarea autorităților din România, unde a și fost reținut bărbatul de 42 ani.  

În aceeași casă, a fost depistată și victima. Procurorii au stabilit că femeia, care nu are picioare, a fost transportată să cerșească în mai multe state din Europa, inclusiv în România și Lituania, dar și în Rusia.

EMIL GAITUR, PURTĂTOR DE CUVÂNT PCCOCS: „Femeia victimă era adusă să cerșească în stradă și la centre comerciale, cu mesaj inscripționat pe pancartă, în care cerea bani pentru protezarea picioarelor. Însă, nici după circa 16 ani de cerșetorie, nimeni din cei trei bărbați investigați pentru traficarea ei, nu i-au cumpărat proteze, ci au exploatat-o în continuare.”