Acum patru luni s-au mutat in Franta, iar acum risca sa ramana fara cei doi copii. Este cazul unui cuplu de moldoveni care au ajuns in vizorul autoritatilor franceze dupa ce directoarea gradinitei la care mergea fiica lor mai mare, a observat pe corpul micutei vanatai. Cei doi recunosc ca au lovit-o pe micuta, insa spun ca s-a intamplat pentru neascultare si ca a fost o lovitura usora. Acum cuplul cere ajutorul autoritatilor de la noi ca sa-si primeasca copii inapoi.

Publicat:07.10.2019, 19:22

Totul s-a intamplat acum doua saptamani cand directoarea gradinitei la care mergea fetita a sunat-o pe mama micutei dupa ce a observat vanatai pe corpul ei. 

Anastasia ZUBCOV, MAMA COPIILOR: ”Ma suna directoarea si ma cheama sa ma intrebe ce s-a intamplat. De ce copilul are urme, ce inseamna asta pe corpul ei. Ea i-a spus ca tata i-a dat cu varguta.”

Parintii sustin ca nu-si bat copii, iar ceea ce s-a intamplat a fost o exceptie, fetita fiind pedepsita pentru neascultare. 

Alexei ZUBCOV, TATAL COPIILOR: “Nu a fost ascultatoare. Era un cablu conectat la plita, rupt. Ea dorea sa se joace acolo. Am prevenit-o, dar nu m-a ascultat. Am luat din copac o nuia si am pedepsit-o, ca sa se linisteasca.”

Directoarea a sesizat autoritatile, iar fetita a fost dusa la un centru de plasament. 

Anastasia ZUBCOV, MAMA COPIILOR: ”Ne-am trezit cu opt oameni de la politie. Au zis sa ne luam pasapoartele si plecam. Ne-au dus la comisariat, copilul au spus ca-l iau la un control.”

Acolo, femeia insarcinata in cinci luni, a fost tinuta 24 de ore, iar sotul 48. Acestia au fost lasati sa-si vada copii dupa mai bine de o saptamana.

Alexei ZUBCOV, TATAL COPIILOR: "I-am vazut speriati, stresati, erau flmanzi. Copii plangeau cand am plecat. A fost greu, ni s-a rupt inima.”

Cei doi parinti urmeaza sa fie audiati maine de autoritaile franceze. Ei spun ca s-au adresat autoritatilor de la noi pentru ajutor, insa nu l-au primit. 

Alexei ZUBCOV, TATAL COPIILOR: “Am sunat la ambasada, am spus ca suntem cetateni ai Moldovei. Au spus ca nu putem sa va ajutam cu nimic.”

I-am contactat pe cei de la Ministerul de Externe, insa au spus ca vor reveni ulterior cu o informatie despre acest caz.