Autoritatea Aeronautica Civila a revocat astazi Certificatul de Operator Aerian al companiei Air Moldova. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Comisiei de Certificare.

Publicat:20.02.2024, 15:37

„S-a constatat ca pana in prezent operatorul aerian Air Moldova, aflat in proces de restructurare accelerata de mai bine de jumatate de an, nu a prezentat nici o dovada care confirma inlaturarea neconformitatilor in termenul stabilit, nu detine nici o aeronava operationala si nu intruneste cerintele minime pentru detinerea unui AOC, motive care au stat la baza revocarii certificatului de operator aerian”, informeaza Autoritatea Aeronautica Civila.

Astfel, Air Moldova nu mai are statut de operator aerian si este privata de dreptul de a opera zboruri comerciale. 

Compania va fi notificata oficial despre revocarea certificatului de operator aerian. Ulterior, in cazul daca compania va dori sa reia zborurile, aceasta poate initia un nou proces de certificare, in vederea obtinerii certificatului de operator aerian, in conformitate cu reglementarile nationale.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.