În contextul ploilor abundente și a riscului de inundații, Ministerul de Externe de la Chișinău a lansat alerte de călătorie pentru Austria și Ungaria. Astfel, moldovenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în aceste țari sunt îndemnați să țină cont de condițiile meteorologice.

Publicat:16.09.2024, 17:02

Potrivit MAE, în mai multe regiuni din Austria sunt așteptate ploi torențiale însoțite de vânt puternic. Totodată autoritățile ungare au emis avertizări meteorologice și alerte de inundații pentru mai multe regiuni ale țării, inclusiv pentru Budapesta. 

Din cauza precipitațiilor pot apărea întârzieri sau anulări ale zborurilor pe aeroporturile afectate, liniile căilor ferate se pot bloca, iar unele utilități publice pot fi afectate. Moldovenii pot solicita asistență consulară la misiunile diplomatice ale ale Ambasadei Republicii Moldova în Austria și Ungaria.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.