Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, anunță că alți 20 de cetățeni moldoveni cer să fie evacuați din Liban. Oficialul spune că la moment MAE caută o următoare rută cu care vor fi evacuați la Chișinău.

Publicat:23.10.2024, 17:42

„Situația rămâne complicată dar autoritățile de resort nemijlocit MAE muncește pentru a evacua un nou grup de cetățeni de ai noștri. O parte nu au vrut să fie evacuați data trecută. O parte nu aveau încă actele pregătite, acum acest lucru a fost deja făcut. Căutăm o următoare rută care ar fi disponibilă, fie din partea prietenilor noștri de la București, de la Kiev, fie din oricare parte și cu următoarea rută vor fi evacuați la Chișinău. Erau în jur de 20 de persoane”, a menționat ministrul.

Până acum 65 de cetățeni au fost evacuați din Liban, unde Israelul ataca zilnic ținte Hezbollah. Cei care sunt într-o situație dificilă și au nevoie de ajutor sau vor să fie evacuați pot contacta reprezentanții ambasadei Republicii Moldova în Liban, cu reședința la Ankara.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.