Inspectoratul pentru Protectia Mediului atentioneaza populatia despre interzicerea arderii resturilor vegetale. Persoanele care vor arde frunzele si deseurilor menajere risca sanctiuni.

Publicat:23.02.2024, 18:16

O persoana din satul Vadul lui Isac, raionul Cahul, a primit un proces-verbal de contraventie conform prevederilor articolului 154, alineatul (1) prim din Codul Contraventional al Republicii Moldova pentru arderea ilegala a deseurilor municipale si vegetale.

Asta ar insemna amenda de la 1200 la 1500 lei aplicata persoanei fizice sau cu munca neremunerata in folosul comunitatii de la 40 la 60 de ore.

Inspectoratul pentru Protectia Mediului reitereaza ca aceasta actiune reprezinta nu doar o incalcare a legislatiei, ci si o amenintare directa la adresa sanatatii publice si a mediului inconjurator. 

Asadar, cei vinovati vor fi trasi la raspundere conform legii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.