Republica Moldova va beneficia de un grant nerambursabil în valoare de aproximativ 2 milioane de euro din partea Guvernului Austriei. Banii vor contribui la „reducerea și prevenirea sărăciei”.

Publicat:23.05.2024, 11:58

Aflându-se într-o vizită de lucru la Viena, ministrul Alexei Buzu s-a întâlnit cu omologul său Johannes Rauch și a primit un grant de aproape 2 milioane de euro care vor contribui la: 

„- dezvoltarea măsurilor pentru reducerea și prevenirea sărăciei sau pentru atenuarea consecințelor socio-economice negative ale crizelor multiple pentru persoanele afectate de sărăcie și grupurile vulnerabile

- asigurarea disponibilității, accesului, calității și accesibilității serviciilor de îngrijire și sănătate;

- măsuri pentru incluziunea socială;

- măsuri pentru promovarea unei vieți independente, fără discriminare pentru persoanele cu dizabilități;

- prevenirea și combaterea violenței de gen;

- măsuri pentru combaterea sărăciei copiilor și promovarea sănătății și bunăstării copiilor prin îmbunătățirea participării lor materiale și sociale;

- măsuri pentru securitatea socială a grupurilor vulnerabile și afectate de sărăcie și extinderea sistemelor de protecție socială;”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.