Se caută un șef interimar la Biroul Interpol Chișinău după ce Viorel Țentiu a fost suspendat din această funcție. Ministrul de interne susține că autoritățile examinează acum mai multe candidaturi, fără a oferi detalii despre acestea. Adrian Efros a precizat că acum instituția își desfășoară activitatea în regim normal.

Publicat:04.07.2024, 13:09

Adrian EFROS, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE:  „Examinăm acum mai multe candidaturi pentru a numi un șef interimar pentru a asigura buna activitatea a direcției. La momentul actual nu avem divergențe sau reticențe în schimbul de informații, suntem operabili. Centrul își desfășoară activitatea în corespundere cu sarcinile pe care le are.”

Ministrul de interne nu a menționat însă când va fi numit noul șef interimar și cine este acesta.

Adrian EFROS, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE:  „Noi vom anunța în cel mai scurt timp cine este desemnat pentru asigurarea interimatului de șef. 
-Cum îl veți alege?
-Evident după experiență, după integritatea profesională. Sunt mai multe criterii pe care noi le vom pune în discuții, dar trebuie să ținem cont că va fi un șef interimar până la deciziile care vor fi luate în cadrul procuraturii.”

Săptămâna trecută, președintele parlamentului a anunțat că experții de la Biroul central al organizației Interpol de la Lyon vor face un audit la Biroul Interpol din Republica Moldova, precizând că verificările vin în contextul scandalului de corupție în care ar fi implicați mai mulți angajați ai instituției. Adrian Efros nu a oferit detalii despre audit.

Adrian EFROS, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE:  „Acest audit este în gestiunea biroului și va fi inițiat la decizia lor, noi nu putem să intervenim sau să stabilim data concretă când va fi inițiat.”

Cu reprezentanții IGP nu am reușit să discutăm deocamdată. Șeful Biroului Interpol de la Chișinău a fost reținut acum o lună. Potrivit procurorilor anticorupție Viorel Țentiu ar fi implicat într-o pretinsă schemă internațională prin care criminali periculoși erau ajutați să scape de urmărea internațională prin oferirea de azil sau statut de refugiat în Republica Moldova. Acum acesta este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.