Avea doar 22 de ani si urma sa joace o nunta frumoasa, insa va fi petrecuta pe ultimul drum. Intreaga comunitate din satele Calugar si Calinesti din raionul Falesti, deplang decesul tinerei care a fost lovita mortal de o masina. Incidentul tragic a avut loc ieri seara, cand aceasta traversa regulamentar strada, scrie tvn.md.

Publicat:30.01.2024, 09:23

„Grav, eu am auzit cand sora a iesit afara sa incuie poarta, cand s-a uitat, politia. Stiu ca nu e din sat, stiu ca e din Calinesti, stiu ca trebuia sa fie logodita cu viitorul sot, sotul era plecat in strainatate. Trebuia sa faca bani pentru nunta. Era insarcinata, nu stiu a cata luna.”

„Eu nu ma pot pricepe, iata masina la mine sta acolo, noi mergem incet, eu nu am simt, nu au nu stiu ce. E din sat de la mine, eu sunt de la Calinesti din partile celea, de pe malul Prutului. Am sunat acasa, la un coleg de clasa si a zis, e de aici de la noi, mama ei e la Italia.”

„Fata este straina. S-a casatorit la noi in sat. Pe mama-soacra o cunosc ca a fost eleva de a mea.”

Potrivit martorilor oculari, soferul s-a oprit si ar fi incercat sa ii acorde primul ajutor, insa fara rezultat.

„S-a oprit soferul, el spunea ca a fost orbit de alta masina. El era cu familia lui, trei copii marisori, de vreo 14-15 ani si sotia. Pe o fetita a luat-o ambulanta ca a lesinat din cauza panicii.”

Politistul care investigheaza cazul a refuzat sa vorbeasca cu presa.

„Voi cine sunteti? – De la TV Nord suntem. Televiziunea Nordului. – O zi buna, o sa discutati pe urma cu ofiterul de presa.”

Localnicii spun ca de cele mai multe ori soferii care circula pe acolo nu adapteaza viteza.

„A fost accident si la magazinul cela de mai in vale, numai ca acolo nu a murit nimeni. Dar aici merg des si de multe ori ei nici nu se opresc. Calca si caini si tot ce mai este pe zebra.”

„Iata dau sa trec sa ma duc la punctul medical nu se opresc deloc. Eu fac un pas, dar ei nu se opresc deloc. Uite asa merg si rutierele si toti. Ei parca nu recunosc aceasta zebra, dar aici este si scoala si gradinita, totul. Ei nu recunosc deloc asa viteza mare.”

„Da, am auzit din partea aceasta, dar ii tragic, ii dureros, soferii nu cedeaza trecerea asta de pietoni, e scarba mare.”

Potrivit politiei, conducatorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a aratat ca acesta nu se afla in stare de ebrietate.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.