Avocații primarului de la Boldurești, care în februarie a lovit mortal un adolescent de 14 ani și a fugit de la locul accidentului, au cerut ca acesta să fie eliberat sub control judiciar. Asta după ce săptămâna trecută Nicanor Ciochină a fost eliberat din arest în penitenciar și plasat în arest la domiciliu. Procurorul susține că nu este de acord cu această decizie, însă potrivit codului penal, nu o poate contesta la Curtea de Apel, deoarece cauza este examinată în fond. 

Publicat:20.09.2024, 16:38

Primarul din Boldurești plasat recent în arest la domiciliul s-a prezentat astăzi la judecătorie alături de cei trei avocați ai săi. Nicanor Ciochină a refuzat insă să răspundă la întrebările jurnalișilor.

La ședință a venit și mama adolescentului de 14 ani care a decedat în urma accidentului din februarie. Femeia a spune că eliberarea lui Nicanor Ciochină din penitenciar este ilegală.

Raisa CIUREL, MAMA ADOLESCENTULUI DECEDAT: ”Nu și-a cerut iertare, nu știu dacă măcar m-a privit în ochi să vadă suferința prin care trecem de 7 luni. Cred că justiția nu este corectă, nu cred că e corect ceea ce s-a făcut, pentru că el fiind om cu influență mai mare are mai multă putere decât noi, oamenii simpli.”

Și procurorul de caz susține că nu este de acord cu decizia judecătorilor de a-l plasa pe Ciochină în arest la domiciliu.

Dumitru TOMIȚA, PROCURORUL DE CAZ: ”Noi considerăm că această decizie este ilegală, dar nu avem pârghii și nu permite codul de procedură penală să contestăm decizia.”

În cadrul ședinței de astăzi urmau să fie audiați doi martori din partea acuzării, însă aceștia nu s-au prezentat.

Dumitru TOMIȚA, PROCURORUL DE CAZ:  ”Unul din ei m-a sunat și mi-a zis că nu va fi prezent, al doilea de ce nu s-a prezentat eu nu cunosc, eu cred că asta este rezultatul influențării asupra acestor martori din partea inculpatului. Până acum 3 martori au fost audiați, iar în total sunt 7.”

Astfel, ședința a fost întreruptă până la începutul lunii octombrie. Groaznicul accident în care a fost implicat primarul de la Bolduresti a avut loc la sfârșitul lunii februarie. Nicanor Ciochină a fost reținut la două zile de la producerea acestuia, după ce ar fi încercat să inducă în eroare ancheta. Potrivit poliției mai întâi Ciochina ar fi schimbat plăcuța cu numărul de înmatriculare la o mașină asemănătoare cu cea cu care ar fi lovit adolescentul de 14 ani dupa care ar fi înscenat un accident pentru a ascunde urmele celui din 19 februarie. Astăzi nu am reușit să discutăm cu avocatul primarului de Boldurești, însă anterior acesta a declarat că Nicanor Ciochină se declară nevinovat. Înainte de a fi primar al satului Boldurești, funcție din care nu a fost suspendat, Ciochină a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.