Blocul Comunistilor și Socialiștii vor contesta la Curtea Constituțională legea privind pilotarea votului prin corespondență. Aceștia susțin că proiectul dat încalcă angajamentele față de UE.

Publicat:26.04.2024, 21:12

”Nici nu a fost consultat cu experții Comisiei de la Veneția, deși în ultimii 10 ani, toate modificările la Codul Electoral din Moldova au fost întotdeauna coordonate cu experții Consiliului Europei și ai Comisiei de la Veneția”, se menționează în comunicatul publicat pe pagina oficială a blocului.

Totodată, comuniștii și socialiștii critică PAS și pentru faptul că încearcă să schimbe legislația electorală în plin an electoral. 

Astăzi, Parlamentul a aprobat în lectura finală un proiect de lege în acest sens. Astfel, moldovenii din Statele Unite, Canada, Suedia, Islanda, Norvegia și Finlanda vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale din toamnă. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.