Caz cutremurator intr-o localitate din centrul tarii. O copila de 5 ani ar fi fost violata de propriul bunic. Barbatul de 65 de ani a fost retinut de oamenii legii. Politia a fost alertata despre acest caz de mama copilului, care sustine ca totul s-ar fi intamplat in timp ce ea era plecata la magazin.  

Publicat:04.02.2024, 12:54

Politia a fost alertata pe data de doua februarie despre faptul ca o copila de 5 ani ar fi fost violata. Iar informatia despre acest caz a aparut in spatiul public abia astazi.

Viorel CERNAUTEANU, SEFUL IGP:  „Cu regret este un caz care se documenteaza, persoana a fost intr-adevar retinuta. Toate circumstantele urmeaza sa ne arate expertiza medico-legala, inclusiv cu copila se lucreaza si cu psihologi ca sa ilucidam toate circumstantele.”

Totul s-ar fi intamplat in timp ce mama fetei era plecata la magazin, copila fiind lasata in grija bunicului sau.

Viorel CERNAUTEANU, SEFUL IGP:  „Cel putin din declaratia mamei ne-a spus ca pretinsele actiuni s-au petrecut nu in ziua in care am fost apelati, dar mai devreme.”

Deocamdata nu este clar ce risca barbatul suspectat ca si-ar fi violat nepoata.

Viorel CERNAUTEANU, SEFUL IGP:  „Este un complex de fapte infractionale care se cumuleaza in actiunile banuitului. Procurorii vor stabili toate circumstantele, pornind de la intentiile de actiuni, dar si asupra actiunii cu caracter sexual, dar si pornind de la faptul ca este un minor si plus la asta este nepoata.”

Viorel Cernauteanu sustine ca familia copilei nu se afla la evidenta politie. 

Am incercat sa aflam daca procurorii vor cere plasarea banuitului in arest, dar si ce pedeapsa i se va aplica daca va fi demonstrata vinovatia acestuia, insa responsabilii de la Procuratura Generala nu ne-au raspuns deocamdata la apeluri.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.