Cei trei “lideri raionali” reținuți în cauza penală privind coruperea alegătorilor și finanțarea ilegală a partidelor politice, rămân în arest. Curtea de Apel a menținut măsura preventivă.

Publicat:22.10.2024, 17:04

La 11 octombrie cele trei persoane au fost reținuți pentru 72 de ore, după ce în perioada 8-10 octombrie 2024, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii Anticorupție, au efectuat 115 percheziții la mai mulți lideri raionali președinți de sector și activiști în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, spălare de bani, coruperea electorală și crearea unei organizației criminală. 

Tot atunci, judecătorul de instrucție a admis demersul Procuraturii Anticorupție și a aplicat măsura preventivă - arest preventiv pe un termen de 30 zile în privința celor 3 persoane reținute.

Săptămânânile trecute, șeful Inspectoratului general al Poliției a anunțat că doar în luna septembrie, 15 milioane de dolari au ajuns din Rusia în conturile a 130 de mii de moldoveni prin schema pusă la cale de fugarul Șor. În schimbul acestor bani, oamenii urmau să voteze pentru un anumit candidat la prezidențiale și să aleagă opțiunea „Nu” la referendum. Atunci, Șor a recunscut că trimite bani în Moldova, dar a spus că toate plățile sunt legale.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.