Peste 15 mii de persoane au semnat o petitie prin care cer demisia primarului capitalei Ion Ceban, fiind nemultumiti de politicile acestuia. Petitia, care are mai degraba un mesaj comic avand in vedere titlul acesteia a fost initiata de activistii civici de la ONG-ul Primaria Alternativa. Ceban nu a vrut sa comenteze initiativa.

Publicat:03.03.2024, 15:58

„Ei prin minciuna vor in continuare sa ne aiba de prosti pe toti!

„A ramas, vorba ceea “prostul satului” Chisinaul. “

„Vad tot felul de prostalani care comenteaza acum in spatiul public diferite lucruri.”

Pentru ca Ceban a indragit acest cuvant petitia prin care se cere demisia acestuia  are urmatorul link.

Autororul petitiei Alex Buretz are si o explicatie. Petitia poate fi accesata asa pentru ca...

Alex BURETZ, INITIATORUL PETITIEI:  „Nu este un cuvant necenzurat, a venit insasi din gura primarului si noi il folosm pentru a atrage atentia insasi la modul acesta badaranesc de a comunica.”    

Alex Buretz este un caricaturist din Chisinau. El impreuna cu alti 4 activisti civici au creat ONG-ul Primaria Alternativa. Organizatia monitorizeaza deciziile care se iau la nivel de municipiu, iar apoi le explica oamenilor in mediul online alaturi de diferiti experti. Asociatia sustine ca este apolitica. 

Alex BURETZ, INITIATORUL PETITIEI:  „Noi cerem demisia lui Ion Ceban, desigur asta nu va avea loc, nu ne asteptam ca de la o petitie o sa zica ca “gata, plec”. Scopul este sa atragem atentia ca un grup mare de oameni mai mult de 15 mii a semnat pentru demisie nu sunt de acord cu politica primariei si cer o schimbare. Ideea a venit de la petitia primariei cu 50%, care dupa parerea noastra este si o cerere absurda, dar si insasi partea tehnica a petitiei, este una sub semnul intrebarii.”

Intrebat despre petitia lansata de ONG-ul Primaria Alternativa Ion Ceban a refuzat sa comenteze.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: „- A fost lansata o petitie prin care se cere demisia dumneavoastra cum comentati acest lucru?
- Nu comentez actiunile unor activisti Pas, care sunt prezenti impreuna aici prin jurul primariei. Ei sunt si parinti solidari, ei sunt si responsabili de animale, ei sunt responsabili de apa si canalizare. Cei mai implicati oameni din aceasta societate. Nu comentez.”      

Pe parcursul carierei sala politice Ion Ceban s-a remarcat prin expresiile si gesturile sale mai putin obisnuite, si dupa unii mai putin demne de un primar.

„Eu inteleg ca cineva fumeaza si deseneaza.”

„Trebuie sa puna pe un teren de aproximativ 200 de milioane euro labele lor...deci paroase, mirositoare a coruptie.”

„Intrebare nu are adresata corect”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.