Doisprezece candidați ar putea fi în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, dacă toți concurenții, care au depus semnăturile la CEC vor fi înregistrați. Astăzi a fost ultima zi când aceștia au putut prezenta actele necesare. Tot astăzi a început oficial campania electorală pentru prezidențialele și referendumuldin 20 octombrie, iar membrii Comisiei Electorale au lansat un clip video prin care îndeamnă concurenții electorali să desfășoare o campanie corectă.

Publicat:20.09.2024, 21:14

Angelica CARAMAN, PREȘEDINTELE CEC: „Am încrederea că această campanie începe cu responsabilitate și respect față de cetățenii Republicii Moldova.”

Mircea CATÎRĂU, MEMBRU CEC: "Noi mebrii comisiei îndemnăm toate partidele politice și candidatții să promoveze o campanie corectă bazată pe idei și propuneri constructive pentru viitorul țării noastre."

Concurenții electorali sunt îndemnați să respecte legislația. CEC atenționează că în perioada campaniei electorale este interzisă publicitatea politică și e permisă doar cea electorală pentru candidații și participanții la referendum înregistrați decătre CEC.

Pavel POSTICA, VICEPREȘEDINTELE CEC: „Rog fornizorii de servicii media, jurnaliștii de investigație și observatorii să analizeze și să raporteze corect toate cazurile de finanțare ilegală a campaniei electorale.”

Pe 20 octombrie cetățenii sunt chemați la vot pentru alegerea Președintelui țării și pentru participarea la referendumul republican constituțional cu privire la parcursul european al Republicii Moldova.

Până în prezent, Comisia Electorală Centrală a înregistrat patru candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, alte dosare fiind încă examinate. Astăzi a fost ultima zi când concurenții au depus la CEC listele cu semnăturile adunate, iar candidații și participanții la referendum, dosarele cărora se află în proces de examinare, vor începe campania electorală la data înregistrării de către CEC.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.