Concursul pentru funcția de președinte al Consiliul Superior al Magistraturii a eșuat. Ion Guzun și Vasile Șchiopu, care erau singurii candidați au anunțat la ședința de astăzi că se retrag din cursă. Noul concurs se va desfășura pe 1 iulie.

Ultimul update: 28.06.2024, 10:40 Publicat:28.06.2024, 10:32

Ion GUZUN, MEMBRU CSM:  „Acest concurs a fost anunțat în anul 2023. Am considerat personal că trebuie să încetăm acest proces și să demarăm un concurs nou pentru că eu și domnul Șchiopu eram candidați din anul 2023 și acest proces nu s-a încheiat.

-O să vă depuneți din nou candidatura?

-Concursul următor se va desfășura luni, ținem în suspans.”

Până acum Consiliul Superior al Magistraturii a fost condus de Sergiu Caraman care a exercitat funcția de președinte interimar.  Noul concurs se va desfășura pe 1 iulie, iar la el pot participa toți membrii consiliului. Concursul pentru funcția de președinte al CSM a fost anunțat în 2023, însă atunci nu era numărul necesar de membri pentru ca acesta să fie ales.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.