Fostul deputat PD, Constantin Botnari, anuntat in cautare pentru arest si extradare a anuntat ca avocatul sau, Iuliana Pascal, a depus o cerere de scoatere de sub urmarire penala si clasarea cauzei penale. Contactati de PRO TV, responsabilii de la Procuratura inca nu ne-au raspuns pentru o reactie. 

Ultimul update: 26.12.2022, 14:55 Publicat:26.12.2022, 14:39

„Am fost mult linsat mediatic cu dosarul penal fabricat pe numele meu, de un procuror criminal pe nume Dumitru Raileanu, care acum este fugar in Romania fiind el insusi cercetat penal pentru mai multe crime, inclusiv pentru abuz de serviciu, falsificarea de probe si imixtiune in justitie. 

Domnilor Procurori, Judecatori, va rog, examinati obiectiv si doar in baza legii, toate actele care ajung pe masa Dvs, si luati decizii doar conform legii, aveti caracter sa spuneti lucrurilor pe nume atunci cand vi se impinge un dosar falsificat, nu continuati ilegalitatile incepute de precedentii. Pentru ca se apropie timpul sa raspundeti pentru crimele comise si persecutarea cu dosare penale false in privinta oponentilor politici ai Maiei Sandu si guvernarii”, a scris Botnari pe Telegram. 

In februarie 2022, Constantin Botnari, a fost dat in cautare internationala de Interpol pentru retinere si extradare. 

In ianuarie 2022, magistratii de la Judecatoria Ciocana au emis mandat de arestare pentru 30 de zile, in lipsa, pe numele lui Botnari. Anterior acesta a postat un video in care declara ca este deschis sa colaboreze cu ancheta si a cerut sa fie cercetat in Marea Britanie. Potrivit PCCOCS, Constantin Botnari impreuna cu Vlad Plahotniuc sunt invinuiti de complicitate la depasirea atributiilor de serviciu si instigare la falsificarea actelor publice, intr-un dosar in care este vizat fostul director al Agentiei Servicii Publice.

Asfel, la indicatia celor doi, seful ASP ar fi facilitat eliberarea actelor de identitate pe numele persoanelor din anturajul lui Plahotniuc. Dupa plecarea PDM de la guvernare, in iunie 2019, Constantin Botnari si-a depus mandatul. In perioada guvernarii democratilor, el era considerat mana dreapta a lui Vlad Plahotniuc.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.