În municipiul Chișinău au început să apară marcaje rutiere noi, acestea au fost aplicate pe carosabil, în cele mai aglomerate intersecții din capitală.

Publicat:29.06.2024, 18:05

Potrivit Primăriei Municipiului Chișinău, acest marcaj denumit și „covorul roșu”, este aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor. 

Acestea se diferențiază prin culoarea lor pătrunzătoare, menită să atragă atenția conducătorilor auto cu mult înainte de a ajunge la trecerea de pietoni.

„Pe lângă rolul lor de avertizare, covoarele roșii” sunt indicate pentru utilizare în intersecțiile aglomerate și în zonele cu trafic intens de pietoni, pentru a asigura o vizibilitate sporită și a reduce riscul accidentelor”, precizează responsabilii instituției.

Primele astfel de marcaje au fost deja aplicate pe bulevardul Cuza Vodă, strada Sarmizegetusa, strada Miron Costin și strada Braniștii.

În curând, marcaje de tip nou vor fi trasate și pe bulevardul Decebal, bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Ion Pelivan, unde se analizează necesitatea aplicării acestui tip de marcaj.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.