Agentia de Mediu a avertizat ca in urma arderii deseurilor de plastic, in atmosfera se elimina substante ce pot afecta sistemul respirator. Asta dupa ce acestia s-au autosesizat si au intervenit la locul incendiului, in scopul prelevarii probelor de aer atmosferic.

Publicat:09.10.2022, 15:02

 „Mentionam ca in urma arderii deseurilor de plastic, in atmosfera se elimina in mare parte particule fine PM10, COV-uri (compusi organici volatili), precum si hidrocarburi aromatice policiclice ce pot afecta grav sistemul respirator al organismului uman, cauzand afectiuni cardiace si pulmonare”, se arata intr-un comunicat oficial.

Totodata, agentia mentioneaza ca in curand va fi publicata informatia privind gradul de poluare a aerului

„Recomandam populatiei din preajma, care ar putea fi expusa la fumul contaminat cu substante periculoase, sa pastreze calmul si sa stea in adaposturi. In caz de iesire stricta necesitate, recomandam purtarea mastilor de protectie si limitarea expunerii pe aria poluata”, au mai adaugat acestia.

Astazi, deseurile din plastic, pastrate pe teritoriul unui depozit de reciclare din Chisinau au fost cuprinse de flacari. Pentru stingerea incendiului au intervenit opt echipe de pompieri.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.