Defilări pe muzică de fanfară și discursul președintelui. Așa a fost marcată astăzi Ziua Drapelului de Stat la Chișinău. La evenimentul, organizat în fața Guvernului, au participat membrii executivului, șefa statului Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean, dar și mai mulți copii din diferite coruri din țară.  

Publicat:27.04.2024, 17:31

Tricolorul a fost onorat astăzi la o ceremonie oficială din fața Guvernului, care a început la ora 9 dimineața. La eveniment a participat conducerea de vârf a țării.

Maia SANDU, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:  „De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim de valorile care ne definesc pe noi: dorința de libertate și de bună înțelegere, dragostea față de pământul nostru, atașamentul față de cultura și tradițiile noastre.”

După discursul președintelui, militarii gărzii de onoare au arborat drapelul de stat al Republicii Moldova.

Ulterior, oficialii împreună cu cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, prezenți și ei la ceremonie, au mers în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” să împartă drapele.

Igor GROSU, PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI:  „Pentru toți moldovenii - îi felicit, le doresc să rămână uniți în jurul drapelului, în jurul ideii noastre naționale și scopului nostru foarte clar, integrarea europeană.”

„Este o zi de pace pentru țara noastră care ne arată că noi într-adevăr ne iubim țara și o prețuim.”

„Suveranitatea, independența, libertate. Este foarte important ca să promovăm mai departe limba noastră.”  

Iulia PASCARI, REPORTER PRO TV:  „Tricolorul a fost desemnat drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de catre deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea Legislativului. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.