Incepand cu 1 martie, Banca Nationala a Moldovei a pus in circulatie 1200 de monede dedicate martisorului. Moneda „Martisorul – simbol al primaverii” de 50 de lei este batuta in argint si are un design color.

Publicat:02.03.2024, 08:35

Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, sustine ca Banca Nationala a emis aceasta moneda pentru a pune in valoare valentele martisorului.

„Va indemn sa valorificam acest simbol inedit, care ne leaga prin traditie. Martisorul este inclus in lista reprezentativa UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanitatii.”

Moneda este ambalata in capsula de metacrilat transparent si in cutie de prezentare, fiind insotita de un certificat de autenticitate cu un cod QR, care la scanare redirectioneaza catre pagina web a Bancii Nationale cu informatia despre caracteristicile monedei. 

Monedele si bancnotele jubiliare si comemorative, precum si alte articole numismatice emise de Banca Nationala a Moldovei sunt comercializate prin intermediul bancilor licentiate.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.