Responsabilii Politiei de Frontiera precizeaza ca in ultimile 24 de ore, mai multor cetateni straini li s-a interzis intrarea in Republica Moldova, pe motiv ca nu intruneau conditiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

Publicat:17.04.2023, 16:43

Potrivit politiei, conform procedurilor legale, toate persoanele care au primit refuz de intrare in tara noastra au facut cale intoarsa in statele de pornire.

Cele 46 de persoane nu si-au putut justifica scopul calatoriei, s-au incurcat in declaratii, dar si au oferit informatii contradictorii despre scopul vizitei in tara noastra. Totodata, sunt false si declaratiile unui oficial rus recent returnat din tara noastra precum ca a fost declarat „persoana non-grata” in Moldova.

„Sustinerea unui candidat in alegerile locale din tara noastra nu este un motiv intemeiat si autoritatile au solicitat oficialilor rusi sa se abtina de la imixtiuni in treburile interne ale tarii noastre”, scrie Politia de Frontiera.

Liderului Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, nu va putea participa la „Congresul Prieteniei” din Gagauzia, dupa ce autoritatile moldovenesti nu i-ar fi permis sa intre in Republica Moldova. Potrivit liderului, ar fi fost declarat persoana nedorita.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.