Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco confirmă că femeia care și-ar fi ucis copilul de 5 ani din Căușeni era la evidența psihiatrului. Acesta suferea de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică. În același timp, Nemerenco susține că starea femeie este stabilă și că poate să discute cu poliția. 

Ultimul update: 18.09.2024, 15:34 Publicat:18.09.2024, 14:59

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: „Într-adevăr, doamna era la evidența psihiatrului, din 2020, atât la spitaulul de psihiatrie din Chișinău, cât și la Centrul Comunitar de Sănătate Mentală din raion. Ea suferă de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică, într-o stare de afect a avut un comportament la care îi cunoaștem rezultatul, foarte regretabil. La momentul de față poate avea discuții cu poliția, ea este în stare satisfăcătoare, medicii au spus că ea poate să discute. Ea a trecut și prin mai multe traume în familie, a pierdut un copil, a pierdut soțul în urma cancerului.”

Totodată, Nemerenco a menționat că femeia se afla în tratament și era monitorizată de către asistentul social. 

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII:  „Cu două zile în urmă fusese vizitată acasă, iar asistenta a confirmat că ea a primit tratamentul. Cât de regulat îl primea? Vă daţi seama că nu poţi să te afli permanent, de trei ori pe zi, să afli dacă îşi lua pastila sau nu.”

O mamă și-ar fi ucis propriul fiu, apoi a încercat să se sinucidă. Tragedie greu de descris în cuvinte s-a petrecut într-o localitate din sudul țării. Femeia de 39 de ani a fost salvată de medici, iar ulterior a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Femeia, care mai are încă doi copii,  îi creștea singură, după ce soțul acesteia a decedat. Vecinii spun că ea era o mamă grijulie. Pe caz a fost deschis dosar penal, iar acum femeia riscă 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.  

Citeste si : Detalii despre crima teribilă de la Căuşeni, unde o mamă şi-ar fi ucis copilul de cinci ani: Vecinii susțin că femeia avea probleme psihice - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.