O tânără de 19 ani din Orhei a dispărut și este de negăsit de cinci zile, după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Șoferul automobilului, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost reținut aseară și nu conlucrează cu ancheta. Căutările fetei, care este însărcinată în șase luni, continuă.

Ultimul update: 17.04.2024, 17:05 Publicat:17.04.2024, 12:58

Diana AMBROS, REPORTER PRO TV:  „Tânăra a fost văzută ultima dată la aceasta stație de așteptare din orașul Orhei. Ea a urcat într-o mașină de ocazie, iar momentul a fost înregistrat de o cameră de supraveghere. De atunci tânăra nu a mai fost văzută. Căutările continuă de câteva zile.”

Totul s-a întâmplat pe 12 aprilie în jurul orei nouă seara. Din imaginile surprinse de camera de supraveghere din preajmă se vede momentul în care tânăra ajunge la stație, așteaptă câteva minute și apoi urcă în automobil. Fata însărcinată în șase luni se îndrepta în acea seara spre căminul din Orhei, unde locuiește. Mama iubitului ei ne-a spus că după tânără urma să vină un amic al feciorului.

Inga MOCAN, MAMA IUBITULUI FETEI DISPĂRUTE:  „Ea a fost la lucru, făcea lecții cu un băiețel. După discuții cum am înțeles, el a sunat-o, au vorbit, s-a oprit la stație ca să vină mașina. Eu cred că din greșeala a urcat în mașină aceea. Ea nu putea să urce așa, s-ar fi gândit că e mașina pe care a trimis-o Ion. Era o fată foarte serioasă, ea nu putea să urce în oricare mașină.”  

Aseară, la 4 zile după dispariția fetei, șoferul automobilului în care a urcat tânăra a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi un băbat în vârstă de 45 de ani.

Eugen BORȘ, ȘEFUL ADJUNCT IP ORHEI:  „Persoana reținută nu conlucrează cu organele de urmărire penală. Automobilul a fost ridicat din gospodăria persoanei bănuite.”

Între timp, căutările tinerei continuă, fiind implicați zeci de polițiști și voluntari.  

Astăzi polițiștii au ridicat o dronă deasupra locului unde șoferul automobilului a staționat câteva minute după ce a îmbarcat tânăra de 19 ani.

Eugen BORȘ, ȘEFUL ADJUNCT IP ORHEI:  „Astăzi s-a intensificat căutările în ultimul loc identificat pe teritoriul municipiului Orhei a mijlocului de transport.Astăzi au fost implicat mai multe efectiv în lucru tehnic, vizualizarea camerelor ridicate de pe camerele video.”

Rudele au alertat poliția imediat după dispariție. 

Inga MOCAN, MAMA IUBITULUI FETEI DISPĂRUTE:  „Dă Doamne să fie găsită sănătoasă, să vină acasă. Noi o așteptăm.”

Poliția solicită suportul cetățenilor. Fata are ochii de culoare căprui, păr castaniu. În momentul dispariției, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră. Persoanele care dețin informații sunt rugate să contacteze la numerele de telefon afișate pe ecran.

Citeste si : O tânără de 19 ani din Orhei este căutată de poliție: S-a urcat într-o mașină și nu e de găsit

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.