Incepand cu 5 februarie pasagerii nu vor mai calatori de la Chisinau la Iasi cu trenuri modernizate. Din cauza ca acestea nu sunt functionale, responsabilii de la CFM au decis sa puna temporar pe ruta o garnitura veche.  Potrivit directorului demisionar al Cailor Ferate, calatorii care vor dori sa-si intoarca   banii pentru biletele cumparate, o pot face la casele garii.

Publicat:01.02.2024, 19:39

De luni, 5 februarie pe cursa zilnica Chisinau-Iasi nu vor mai circula trenuri modernizate. Seful demisionar al Intreprinderii Cale Ferata a anuntat ca singura garnitura, care mai era functionala s-a stricat.

Oleg TOFILAT, SEFUL INTERIMAR CFM:  “E chiar o problema tehnica cu garniturile modernizate, pentru ca au si ele o varsta ajunsa de modernizare. Insasi modernizarea lor a fost un proiect experimental si a fost destul de greu de a asigura circulatia lor viabila.”

Totusi, administratia CFM sustine ca temporar, trenul modernizat va fi inlocuit cu unul vechi.

Oleg TOFILAT, SEFUL INTERIMAR CFM:  “Deocamdata, am pus, in dependenta de zile, de exemplu ieri au fost putini calatori si am trimis matricea, ceea ce este monovagonul, iar de obicei punem cateva vagoane clasice.”

Nu se stie cand va fi reluata circulatia, trenului modernizat spre Iasi. In total, CFM a modernizat cinci trenuri in perioada 2012-2013, care periodic se defectau. Acum cateva zile Seful Intreprinderii de Stat Calea Ferata din Moldova, Oleg Tofilat a anuntat ca demisioneaza fara a oferi detalii. Intreprinderea se confrunta insa cu o criza privind salarizarea angajatilor, inregistrandu-se restante de doua luni.
Totodata in urma mai multor investigatii, s-a constatat ca in perioada 2015-2019 intreprinderea de stat Calea Ferata a fost delapidata de circa 400 de milioane de lei.