Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a demisionat din funcție. Acesta anunță că decizia sa are legatură cu dosarul de corupție de la Aeroport, în care sunt implicați 7 inspectori vamali. Talmazan a calificat acest lucru ca un eșec pentru care ar fi considerat necesar să se retragă de la conducerea instituției.

Publicat:04.04.2024, 15:27

Anunțul despre demisia șefului de la Serviciul Vamal a fost făcut printr-un comunicat al instituției în care a fost inclus și mesajul acestuia. Igor Talmazan a punctat o serie de lucruri pe care le-a realizat, precizând că pleacă din funcție din cauza dosarului de corupție de la Aeropot în care sunt cercetați șapte inspectori vamali.

Igor TALMAZAN, DIRECTOR DEMISIONAR AL SERVICIULUI VAMAL:  „În calitate de conducător, sunt responsabil de buna administrare a Serviciului Vamal și îmi asum atât reușitele, dar mai ales eșecurile din perioada în care am condus Serviciul Vamal și consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal.”

Igor TALMAZAN, DIRECTOR DEMISIONAR AL SERVICIULUI VAMAL:  „Lupta împotriva corupției este un efort de lungă durată și cred că este nevoie de o energie nouă pentru a accelera și a duce la capăt această misiune, iar noul conducător trebuie să pună accent sporit pe domeniul integrității instituționale.

Am încercat să-l găsim ca să ne spună dacă i s-a cerut demisia sau a luat decizia pe cont propriu, dar nu am reușit deocamdată. Igor Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 - noiembrie 2022, fiind numit din nou în funcție la data de 20 februarie 2023. Am încercat să aflăm cine ar putea fi numit în locul lui Talmazan, dar responsabilii de la Guvern ne-au spus doar că se examinează câteva candidaturi, fără a oferi nume. Anunțul despre demisia șefului de la serviciul vamal vine la trei zile după perchezițiile de la aeroport într-un dosar în care 7 inspectori vamali sunt bănuiți că ar  fi cerut și primit de la pasageri până la o mie de dolari ca să le permită să introducă sau să scoată din țară mai multe bunuri, fară achitarea taxelor vamale. In dosar sunt vizati fiica deputatului PAS, Victoria Cazacu, Ion Mudreac, fiul deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Radu Mudreac, dar și fiul fostului deputat democrat, Gheorghe Brașovschi, care ieri a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Suspecții nu au comentat acuzațiile care li se aduc.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.