Israel anunta ca a eliberat doi ostatici in urma unei operatiuni speciale desfasurata in orasul Rafah. Fortele israeliene au efectuat o serie de raiduri asupra instalatiilor gruparii palestiniene. Operatiunea s-a soldat cu o suta de persoane ucise, sustine  Hamas, provocand ingrijorarea comunitatii internationale.

Publicat:12.02.2024, 17:49

Daniel HAGARI, PURTATORUL DE CUVANT AL ARMATEI ISRAELULUI:  „Noaptea trecuta i-am adus inapoi acasa pe Louis si Fernando, in cadrul unei operatiuni de salvare comuna a armatei israeliene, a Serviciului General de Securitate si a Yamam, unitatea speciala a politiei israeliene.”

Acestia sunt ostaticii eliberati din mainile Hamas de catre fortele israeliene. Cei doi barbati, originari din Argentina, cu varstele de 60 si 70 de ani, au fost rapiti din kibutzzul Nir Yitzhak si tinuti in orasul palestinian Rafah, la granita cu Egiptul. Imediat dupa eliberare, ei au fost transferati la spital unde s-au intalnit cu familiile lor.

Operatiunea a avut succes dupa ce armata israeliana a lansat o serie de lovituri aeriene asupra orasului Rafah. Ministerul Sanatatii al miscarii islamiste Hamas a raportat un bilant de o suta de morti in urma raidului nocturn.

„Am fost stramutati intr-o tabara, apoi am mers pe mare, apoi au avut loc atacuri aeriene si am petrecut o noapte grea cu rachte deasupra capului nostru, si uite ca am ajuns aici.”

Premierul Israelului a ordonat saptamana trecuta armatei sa pregateasca o ofensiva la Rafah, unde se afla in prezent peste jumatate din populatia Fasiei Gaza, provocand ingrijorarea comunitatii internationale. Intr-un interviu, Netanyahu a justificat atacurile lansate de armata, spunand ca sunt inca multi ostatici in viata care trebuie salvati.

Benjamin NETANYAHU, PRIM-MINISTRUL ISRAELULUI:  „Nu sunt sigur ca cineva se poate pune in locul familiilor, dar nici familiile nu se pot pune in locul celor care iau decizii. Acestea sunt doua lucruri separate.”

Netanyahu a mai spus ca bilantul pe care il furnizeaza autoritatile din Gaza in privinta victimelor facute de bombardamentele israeliene nu este de incredere. Oficialul a mai adaugat ca, in timp ce fortele israeliene lupta cu Hamas in Rafah, civilii vor putea fugi inapoi in nord, unde insa o mare parte din infrastructura este distrusa.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.