Prim-ministrul Dorin Recean anunță că în ziua alegerilor prezidențiale și referendumului din 20 octombrie, sute de mii de oameni ar putea fi telefonați pentru a fi intimidați, mințiți sau mituiți. În acest context, Recean a îndemnat cetățenii să nu cadă în capcana tentativelor de fraudă și să meargă la vot.

Publicat:17.10.2024, 18:15

„Vă atrag atenția că o grupare de hoți încearcă să amăgească oamenii, să le promită bani, să le transmită informații false, să-i sune și să-i mintă. Rog toți cetățenii să fie atenți - această grupare spune minciuni și îi cheamă pe oameni să facă lucruri ilegale. Vă rog să nu-i credeți”, a declarat prim-ministrul.

Totuși, Recean garantează că instituțiile statului sunt pregătite să facă față acestor provocări și asigură că votul cetățenilor va fi protejat.

„Dragi cetățeni, în calitate de prim-ministru, vă garantez că instituțiile statului își vor face datoria și vor proteja votul liber al dumneavoastră și procesele democratice. Dar de voi, dragi cetățeni, depinde să opriți atacul asupra democrației. Duminică voi faceți alegerea - ne întoarcem în trecut, singuri, fără resurse pentru dezvoltare, vulnerabili în fața provocărilor sau mergem în viitor, în familia țărilor civilizate, care ne ajută să ne modernizăm țara și să trăim în pace, așa cum ne dorim. Puterea e la voi. Mergeți la vot!”.

Citeste si : „Ilan Șor a finanțat deplasarea unor grupuri de tineri în tabere de gherilă, în Bosnia și Herțegovina și Serbia pentru a fi antrenați să participe la acțiuni violente, radicale și chiar extremiste în contextul alegerilor.” Declarațiile directorului SIS - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.