Vladimir Andronachi si un complice vor comparea in fata judecatorilor. Procurorii au trimis in judecata un episod din dosarul Frauda Bancara, in care fostul deputat este acuzat de spalare de bani in proportii deosebit de mari si escrocherie.  Oamenii legii spun ca in urma actiunilor ilegale, Republica Moldova a fost prejudiciata cu peste 26 de milioane de lei.

Publicat:13.03.2023, 12:18

Potrivit unui comunicat emis astazi de procuratura Anticoruptie, dosarul Frauda Bancara, in care este vizat Vladimir Andronachi, a fost trimis in judecata pe 10 martie. Procurorii spun ca in urma actiunilor ilegale comise de fostul deputat, statul a fost prejudiciat cu peste 26 de milioane de lei. Banii, sustrasi de la BEM, in suma de peste 1 milion de dolari si aproximativ 800 mii de euro au ajuns in contul altor companii afiliate lui Vlad Plahotniuc, precum si in contul companiilor din cadrul unui grup criminal organizat condus de Andronachi.

„Au fost spalati banii sustrasi in suma de peste 1 milion dolari si aproximativ 800 000 euro in contul altor companii afiliate organizatiei criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum si companiilor din cadrul grupului criminal organizat condus de catre Vladimir Andronachi, astfel creand conditiile necesare pentru stratificarea si integrarea banilor sustrasi in circuitul legal national si al altor tari”, se arata intr-un comunicat emis de Procuratura Anticoruptie. 

In aceasta cauza este vizat si un complice al fostului deputat, dar procurorii nu anunta numele acestuia si sustin ca nu stiu unde se afla suspectul. Acum, cei doi risca pana la 15 ani de inchisoare. Am incercat sa aflam cand fostul deputat va comparea in fata judecatorilor, la prima sedinta, dar procurorii nu ne-au raspuns deocamdata. Vladimir Andronachi a fost retinut la inceputul lunii noiembrie, anul trecut si acum se afla in arest preventiv in penitenciar. El este vizat si in alte doua cauze, in dosarul Metalferos, in care este banuit de spalare de bani si in dosarul privind tentativa de deposedare a Republicii Moldova a Consulatului din Odesa. Fostul deputat neaga acuzatiile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.