Două incendii puternice de vegetație s-au produs astăzi la Căușeni. Unul s-a dezlănțuit în preajma a două stații peco și a centrelor comerciale din oraș, zona fiind învăluită de fum și flăcări. Zeci de pompieri, dar și trecători s-au implicat pentru a stinge focul.

Publicat:30.07.2024, 20:17

Incendiul de vegetație a izbucnit în această după amiază în orașul Căușeni, în preajma a două stații PECO și a două centre comerciale cu materiale d construcție. Puratte de vânt, flăcările au cuprins toată zona.

Focul a venit dinspre vile. Nu știe nimeni ce-a fost, deja flacările au fost aduse aici, la stația PECO.

„Vantul e tare puternic și, chiar dacă benzinăriile sunt asigurate antiincendiu, a fost tare periculos, mai ales aici, lângă aceste cauciucuri și stația electrică.”

Potrivit IGSU, la fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, în timp ce martorii incendiului au încercat să stingă focul cu nisip.

Victor CHIROLINA, ȘEF ADJUNCT DIRECȚIA SITUAȚII EXCEPȚIONALE CĂUȘENI: “La fața locului au intervenit 6 echipe de pompieri, inclusiv de la domiciliu pe alarmă, în total 19 angajați, antrenați în stingerea focarului. Situația a fost grea în sectoarele locative, în special Nicolae Sulac și în preajma benzinăriilor. Situația este sub control, fiind implicate toate forțele și mijloacele din raionul Căușeni, inclusiv tractoare și autospeciale."

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Un alt incendiu de vegetație a fost în satul Fălăeni. Acolo, focul a cuprins o casă dar și vegetația uscată din jurul locuinței. Pompierii au reușit să stingă flăcăile. Cauzele ambelor incendii urmează a fi stabilite. În contextul condițiilor meteo de vânt și temperaturi înalte, IGSU îndeamnă populația să fie prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă pentru evitarea izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație uscată.