Primariile din Moldova vor arbora drapelul Uniunii Europene pe edificiile lor. In acest sens, ministerul Culturii va oferi cu titlu gratuit, primariilor din intreaga tara, drapelul UE si cel al Republicii Moldova.

Publicat:11.05.2023, 11:21

„Prin acest simbol celebram identitatea noastra europeana si spunem „Bun-venit, Europa, la noi acasa!”, fiind pregatiti sa intampinam cei 5️0 de presedinti, prim-ministri si oficiali europeni in cadrul summitului Comunitatii Politice Europene”, se arata in comunicatul emis de autoritati. 

La inceput acestui an, autoritatile au anuntat ca cea de-a doua reuniune a Comunitatii Politice Europene va avea loc in Republica Moldova. Cei 47 de presedinti si sefi de guverne, care urmeaza sa vina in tara noastra pe data de 1 iunie, vor pune in discutie eforturile comune pentru pace, in contextul razboiului din Ucraina, apararea democratiei si consolidarea securitatii energetice. Comunitatea Politica Europeana a fost creata anul trecut, la initiativa presedintelui Frantei, Emmanuel Macron. Prima reuniune a avut loc in octombrie, anul trecut, la Praga.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.