Responsabilii de la ministerul Sănătății susțin că decesul femeie de 39 de ani, care a ajuns în spitalul de psihiatrie după ce și-ar fi ucis copilul de 5 ani, ar fi din cauza unei patologii cardiovasculare. În același timp, aceștia menționează că este un diagnostiv preventiv și urmează medicii legiști să stabilească cauza. 

Ultimul update: 23.10.2024, 14:58 Publicat:23.10.2024, 12:23

Ion PRISĂCARU, SECRETAR DE STAT AL MINISTERUL SĂNĂTĂȚII:A fost înregistrat cazul deces de moarte subită a acestei paciente și diagnosticul preventiv este un deces din cauza unei patologii cardiovasculare acute, însă suntem în așteptarea rezultatelor expertizei medico-legale care va da toate răspunsurile la întrebări.”

Acesta a subliniat faptul că femeia era în continuare în perioada evaluării expertizei psihiatrice și  rămânea internată în spital pentru monitorizare.

Deși avea mai multe patologii cronice, secretarul de stat spune că moartea a apărut subit și cauza nu ar fi nici tratamentul psihiatric pe care îl administra femeia.

Tragedia a avut loc într-o localitate din raionul Căușeni. Femeia de 39 de ani și-ar fi ucis propriul fiu, apoi a încercat să-și pună capăt zilelor. Atunci, femeia de 39 de ani a fost salvată de medici, iar ulterior a fost supusă unei intervenții chirurgicale. S-a constatat că aceasta suferea de probleme de ordin psihic și lua tratament. Femeia, care mai are încă doi copii,  îi creștea singură, după ce soțul acesteia a decedat. 

Potrivit responsabililor Procuraturii Generale, femeia a fost internată în spitalului de psihiatrie din Chișinău pentru o expertiză psihiatrică, pentru a constata dacă și-a ucis conștient copilul sau nu.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.