Expertii economici critica prevederile contractului semnat cu Centrala de la Cuciurgan. De exemplu potrivit lui Veaceslav Ionita, contractul nu este unul convenabil deoarece cetatenii vor achita mai putin pentru energie electrica,  insa mai mult pentru gaz. Potrivit lui, pierderile ajung la aproximativ 40 de milioane de dolari.

Ultimul update: 04.12.2022, 20:02 Publicat:04.12.2022, 20:04

Veaceslav IONITA, EXPERT IDIS VIITORUL: „Ne lasa fara demnitate si fara bani. In rezultat, economisim o anumita suma de bani la energia electrica, insa pierdem din volumele totale, noi nu suntem obligati sa le livram celor din stanga Nistrului gaz.”

Potrivit lui Veaceslav Ionita, in urma acestei intelegeri, pierderile malului drept al Nistrului ar fi de aproximativ 40 de milioane de dolari.

Veaceslav IONITA, EXPERT IDIS VIITORUL: „Noi vom plati pe gaz mai scump, decat economisim la energia electrica. Cand ne vom bucura ca economisim un leu la energia electrica, sa nu uitam ca platim 8 lei in plus pentru gaz.”

Intr-o postare pe facebook expertul in energetica, Sergiu Tofilat, a salutat acordul cu malul stang al Nistrului in privinta energiei electrice,  dar a venit cu alte calcule decat cele facute de vicepremierul Andrei Spinu.

SERGIU TOFILAT, EXPERT IN ENERGETICA: 1. Dupa contractul cu Gazprom, malul drept trebuia sa primeasca in decembrie 46.5% (189 din 406 milioane metri cubi). 2. Potrivit intelegerilor de azi, noi vom primi cam 35% din volumul livrat lunar de Gazprom (204.000 MWh aproximativ 62 milioane metri cubi lunar sau 2 milioane de metri cubi pe zi). Deci in loc de 46,5%, primim doar 35%. Da unde s-a prapadit diferenta?!”

Sergiu Tofilat se intreaba unde s-a pierdut diferenta de gaz.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.