Exporturile de produse moldovenesti vor fi deschise pe cele mai bogate piete ale lumii. Asta dupa ce Moldova si Asociatia Europeana de Liber Schimb au ajuns la un numitor comun privind semnarea Acordului de liber schimb. Declaratiile au fost facute de ministrul Dezvoltarii Economice si Digitalizarii, Dumitru Alaiba.

Publicat:27.03.2023, 13:42

Potrivit ministrului, semnarea acordului respectiv va deschide noi oportunitati de dezvoltare economica prin imbunatatirea accesului la pietele internationale si cresterea competitivitatii in productia de bunuri si servicii.

Totodata, acordul va oferi sanse mai bune pentru exporturile moldovenesti si va reduce taxele vamale pentru marfurile importate din EFTA. 

Astfel, companiile din Moldova ar putea avea acces mai usor la piata din tarile membre EFTA,  fapt ce va incuraja mai multe investitii straine in Moldova si va deschide noi oportunitati de export pentru companiile locale. 

„In perioada urmatoare, voi convoca diferite grupuri de exportatori moldoveni ca sa stabilim cum anume ii putem ajuta sa patrunda pe cateva dintre cele mai prospere tari din lume si cum sa utilizeze aceasta oportunitate economica la maxim”, a scris Dumitru Alaiba.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508