Comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice in perioada starii de urgenta este interzisa inca pentru 60 de zile. Astfel, conform dispozitiei CSE, in perioada starii de urgenta se interzice comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice, articolelor pirotehnice de divertisment, articolelor pirotehnice de scena, bateriilor de petarde, bateriilor de petarde luminoase, petardelor si petardelor luminoase.

Publicat:20.12.2022, 13:50

Exceptie de la aceasta interdictie fac comercializarea si utilizarea articolelor care intrunesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) diametrul articolelor nu depaseste 30 mm;

b) articolele se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii prevazute de art. 5 din Legea nr.143/2014 privind regimul articolelor pirotehnice:

- articole pirotehnice de divertisment (doar categoria 1 si categoria 2);

- articole pirotehnice de scena (categoriile T1 si T2).

- Categoria 1 se refera la articole pirotehnice de divertisment care prezinta un risc foarte scazut si un nivel de zgomot neglijabil si care sunt destinate utilizarii in spatii restranse, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizarii in interiorul incaperilor de locuit.

- Categoria 2 se refera la articole pirotehnice de divertisment care prezinta un risc scazut si un nivel de zgomot scazut si care sunt destinate utilizarii in exterior, in spatii restranse.

Totodata, oamenii legii mentioneaza ca in perioada starii de urgenta se interzice utilizarea salvelor de foc.

Agentii economici si persoanele care nu respecta conditiilor stabilite prin dispozitiile CSE, vor primi sanctiuni conform legii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.