La un pas de tragedie. Un adolescent de 17 ani a fost salvat de o echipă de medici de la Ocnița, după ce au intervenit rapid la solicitare unde pacientul prezenta simptome de dispnee.

Publicat:16.09.2024, 12:47

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cazul a avut loc ieri, în jurul orei 12:36. Atunci când a fost solicitată ambulanța pentru un băiat de 17 ani pe motiv că acesta respira greu și avea senzația de lipsă de aer.

Echipa medicală a ajuns în 10 minute și a depistat băiatul inconștient cu semne de moarte clinică, fără respirație și puls. 

Din spusele bunicii, starea acestuia s-a agravat la ora 12:15 prin slăbiciune și dispnee.

„Din anamneză băiatul se află la evidența medicului de familie cu o patologie de la vârsta de 10 ani, fiind imobilizat la pat”, precizează responsabilii instituției.

Imediat, adolescentul a fost resuscitat cardio-respirator și cerebral de către medici, fiindu-i restabilită respirația și pulsul. Ulterior, pacientul a fost transportat la Spitalul Raional Ocnița pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.