Fostul premier Ion Sturza susține că în cazul în care alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor fi câștigate de un candidat care nu susține vectorul european, oportunitatea Republicii Moldova de a intra în familia europeană va fi închisă. Totodată, acesta menționează că și rezultatele referendumului la fel vor juca un rol vital în procesul de integrare. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime.

Ultimul update: 19.09.2024, 21:28 Publicat:19.09.2024, 21:26

Ion STURZA, FOSTUL PREMIER AL RM: „A doua zi va fi închisă această oportunitate. Orice alt candidat cu excepția celor care ar fi credibili din punct de vedere al mesajului pro-european, dar care vor fi în marja de eroare. Cei care au un scor cât de cât ipotetic, majoritate din ei sunt asociați cu alt vector de dezvoltare, cu incapacitatea de a duce țara în spre Uniunea Europeană și a doua zi fereastra va fi închisă.“

Totodată, Sturza susține ca “fereastra va fi închisă“ și în cazul unui eșec al referendumului. 

Ion STURZA, FOSTUL PREMIER AL RM: „Problema este care va fi scorul la referendum. Va fi unul cu marja de 65-70%, așa cum a fost la toate țările candidate sau va fi unul modest, care redistribuit la numărul de alegători va fi marginal - 20%. De fapt aici e și lupta, bătaia se dă pentru referendum, prin a compromite referendumul.”

Alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc pe data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul privind aderarea la UE.

Citeste si : Amploarea campaniilor de dezinformare în RM - fără precedent: Reprezentanții platformei „Cetățeni pentru Europa” au dezmințit o serie de falsuri apărute în spațiul public despre referendum și UE - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.