Fermierii continua protestul si astazi. Asociatia Forta Fermierilor anunta localitatile unde acestia isi vor scoate tehnica.

Ultimul update: 13.02.2024, 09:39 Publicat:13.02.2024, 09:32

„1. Fermierii din mai multe raioane din Sudul Moldovei (Hancesti, Leova, Nisporeni, Ungheni, Causeni) vin la Vama Leuseni incepand cu
orele 9.00.
2. Agricultorii din raioanele Cahul si Cantemir vor relua protestul, incepand cu orele 9.30, intre satele Tretesti si Rosu. pe traseu Cantemir - Cahul. Am inteles ca domnul Grosu a refuzat intalnirea cu reprezentantii protestatarilor, desi aceasta intalnirea a fost convenita vineri.
3. Agricultorii din raionul Rezina raman pe traseu Orhei-Rezina, intersectia langa satul Busauca
4. Fermierii din raionul Falesti raman la centura or. Falesti, langa magazinul Supraten.
5. Agricultorii din raionul Telenesti raman la intersectia drumului Chisinau - Balti si Chisinau - Soroca
6. Fermierii din raionul Criuleni raman langa postul vamal intern la drumul Chisinau - Dubasari”, se arata in comunicatul emis de Asociatie. 

Ieri, fermierii din mai multe raioane ale tarii au protestat, unii au blocat drumul care duce spre punctul de trecere a frontierei Leuseni-Albita.

Citeste si : Fermierii, nemultumiti ca Guvernul nu initiaza dialog cu agricultorii-protestatari: „Cerem demararea imediata a unui dialog eficient”

Pe 7 feburarie, agricultorii din sudul Moldovei au reluat protestele pentru ca sunt „extrem de capitalizati, presati de creditori si nu vor avea resurse pentru lucrari de primavara”. 

Fermierii vorbesc din primavara anului trecut despre problemele financiare pe care le au pe fondul razboiului din Ucraina, cerand in repetate randul ca Guvernul sa vina cu masuri de sprijin. Responsabilii de la Asociatia Forta Fermierilor spun ca problemele agricultorilor au ramas nerezolvate, chiar daca s-au facut multe promisiuni. De partea cealalta, Ministrul agriculturii da asigurari ca ajutorul va fi oferit in curand.

Citeste si : Motorina oferita gratuit de Romania anul trecut pentru agricultorii moldoveni nu a fost distribuita inca fermierilor. Motivul invocat de autoritati - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.