Ministerul Educației îndeamnă elevii să nu copie, printr-un spot în care arată ca aceasta este aparent o metodă ușoară ca să treci de teste și examene, dar te impiedică să ajungi ceea ce dorești. Eroul filmulețului, lansat în cadrul campaniei „Fii ONEST, nu copia!” este intepretat de comediantul Alexandru Ghețan, care povestește cum a copiat și a ajuns hamal, deși și-a dorit să fie manager.

Publicat:22.05.2024, 21:37

“Toți îmi spuneau pe la școală: învață, învată! Băi, eu copiam! Copiam la toate obiectele. Ei încă cu din astea, nu copia că îți furi viitorul tău”.

În spot eroul relatează cum a copiat mereu la școală. Apoi, își amintește că a vrut să devină manager, dar a ajuns să descarce mașini de mare tonaj.

“Îmi pare rău pentru că eu atunci am copiat la toate examenele și îmi părea că eu sunt erou, că sunt cel mai deștept”

“Eu am vrut să fiu manager, eu am vrut să fiu manager, tu știi ce este manager, eu trebuia să fiu managerul tău,cel care strigă că veniți la descărcat fura”  

În spot protagonistul îndeamnă elevii să fie onești și sinceri pentru că atunci când copiaza nu mint pe nimeni altcineva decât pe ei însuși.

“Fiți onești cu voi, cu viitorul vostru. Cunoștințele se bagă în cap, nu se copiază, pentru că dacă ești cinstit de mititel tu te descurci mult mai bine”.

Campania „Fii ONEST, nu copia!” a adunat 400 de voluntari care vor monitoriza examenele de absolvire a clasei a IX-a și a fost lansată de Ministerul Educației, cu suportul unui proiect al Uniunii Europeane.