Acum câteva zile, la frontiera moldo-ucraineană s-au auzit focuri de armă, în timp ce granicierii ucraineni încercau să rețină 10 persoane care intenționau să traverseze ilegal fontiera. Trei persoane au fost reținute, o persoană s-a înecat, alta a reușit să ajungă în Moldova, iar despre ceilalți cinci ucraineni nu se știe nimic.

Publicat:28.06.2024, 12:29

Potrivit poliției de frontieră, în noaptea de 24 spre 25 iunie, 10 ucraineni cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, au încercat să treacă râul Nistru cu o barcă.

Aceștia au achitat câte 10 mii de dolari fiecare pentru trecerea ilegală.

Astfel, în timp ce ucrainenii se pregăteau să treacă râul, asteptând pe malul ucrainean transportatorii, care urmau să-i preia, au fost observați de către grănicerii ucraineni. Pentru a-i reține, polițiștii au efectuat câteva împușcături de avertizare.

În urma măsurilor întreprinse, trei persoane au fost reținute, o persoană s-a înecat, iar altul a reușit să ajungă pe teritoriul Republicii Moldova. Soarta celorlalți cinci ucraineni nu se știe. 

Ucraineanul care a ajuns în Moldova a spus că „transportatorii cu barca erau cetățeni ai Republicii Moldova, aveau cagule pe cap.”

Iar când moldovenii au observat poliția ucraineană, n-au permis refugiaților îmbarcarea în barcă și i-a lovit cu pumnii și picioarele. 

Unul dintre organizatorii principali este moldovean, dar deține și cetățenia Ucrainei.

În urma perchezițiilor la domiciliile și automobilele personale ale bănuiților, au fost probe relevante, o persoană a fost reținută pentru 72 ore, iar doi bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.