Consecințele ploii torențiale din acest weekend se văd și în alte regiuni. La Căușeni, localnicii se plâng că șuvoaiele le-au pătruns în gospodării și le-au inundat beciurile și grădinile. Pentru că nu făceau față volumului de apă, aceștia au chemat salvatorii.

Publicat:18.09.2024, 22:41

Grădini înnămolite, beciuri inundate și multă disperare a rămas în urma ploilor din acest weekend. Zeci de familii din Căușeni își numără pagubele create de intemperii.

„Totul s-a stricat, vinul, s-a răsturnat. S-au vărsat undeva o sută și ceva de litri, iată uitați-vă. Uitați-vă cu ce am rămas doar apă.”

Oamenii au încercat să-și protejeze curțile caselor de ploile abundente cum au putut.

“Uitați-vă că aici avem o gaură și noi aici am ridicat, dar când vine apa din deal ea nu reușea să se ducă pe aici și de ducea în colo și în beci.”

Într-o altă gospodărie ploaia a inundat toată grădina, dar și o parte din păsări.

“Iată apa pe aici intra așa și venea de la găini. Iată șase deja le-am pus în saci, bine că au venit să mi le ia, dar trei am reușit și le-am tăiat.”

Pentru că nu făceau față volumului de apă, oamenii au chemat salvatorii pentru a pompa apa din beciuri.

Locuitorii străzii spun că suvoaiele s-au scurs spre casele lor din cauza unui drum care ar fi fost reparat de m穗tuială.

“Tot din deal vine și ne aduce nouă în prag. Acesta-i drum făcut? Acesta nu-i drum făcut. Dacă era o tehnologie, avea să facă extraordinar dar ei au făcut așa ca să spele bani, iată ce au făcut ei.”

Ploile din weekend au creat pagube mari în toată țara. Autoritățile au anunțat că pagubele sunt evaluate.