Poliția de Frontieră amintește regulile esențiale privind autorizarea vânătorii în zona de frontieră, valabile pentru sezonul de vânătoare 2024-2025, care a început la data de 17 august 2024 și se va încheia pe 31 martie 2025.

Publicat:20.09.2024, 15:27

Astfel, trebuie știute urmptoarele reguli:

1.Vânătoarea de-a lungul frontierei de stat, pe o adâncime de 1000 metri de la linia frontierei către interior, este interzisă. Până la această limită, vânătoarea este permisă doar în timpul zilei și cu un aviz prealabil eliberat de Poliția de Frontieră.

2. Vânătoarea poate fi efectuată doar de vânători care dețin carnet de vânător și care sunt înregistrați la o societate de vânătoare legal constituită. Permisele pentru vânătoare trebuie să fie eliberate de gestionarul fondului de vânătoare, conform reglementărilor legale.

3.Avizul Poliției de Frontieră este un acord scris care oferă titularului dreptul de a se afla în zona de frontieră pentru desfășurarea vânătorii, în perioada și sectorul specificat. Acest aviz este obligatoriu pentru toți vânătorii, inclusiv pentru cei care locuiesc în localitățile din zona de frontieră. Avizul nu exclude obligația de a obține un permis de acces în zona de frontieră.

4.Avizul se eliberează pentru termenele de vânătoare corespunzătoare speciei vânate, conform hotărârilor de Guvern. În cazul vânătorii la mistreți, avizul se eliberează zilnic pentru fiecare solicitant în parte.

Pentru obținerea avizului necesar desfășurării activităților de vânătoare în zona de frontieră, accesați platforma online e-permis: https://epermis.border.gov.md

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.